top of page
Mieke D'Hondt

AUDIOFRAGMENTEN EN DE PERS OVER ENSEMBLE GLORIOSUS

arrow-down.gif
CD Opname

We hebben het genoegen dat het Duitse gespecialiseerde klassieke CD-label CPO de Litanie- en Vesperdienst van Fischer, die we voorstelden op ons presentatieconcert in 2022, wenst op te nemen in hun catalogus. De opname van dit unieke muzikale erfgoed realiseerden we in februari 2024.

Daar we buiten budget werden gesteld met het ingediende subsidiedossier bij de Vlaamse Gemeenschap zochten en vonden we oplossing om deze plannen door te laten gaan in de vorm van een renteloze lening. 

Het is een heuse financiële uitdaging, waarbij ook u ons een duwtje in de rug kan geven! Teken in als persoonlijke ondersteuner van het CD-project door 50 euro te storten, en reserveer daarbij jouw persoonlijk CD-exemplaar.

Word je graag partner van dit project, dan bekijken we graag gezamenlijk wat we voor elkaar kunnen betekenen! 

Mail ons uw adres en we bezorgen u een exemplaar bij de release in de zomer van 2024! Je kan uiteraard ook jouw exemplaar reeds reserveren voor 25 euro inclusief verzendingskosten. Geniet van de preview!
 

ONTDEK EN HERBELEEF ONZE UITVOERINGEN

hr23.png

Op het presentatieconcert van 3 september 2022 stelde het gloednieuwe Ensemble Gloriosus zich voor aan het brede publiek.

Patrick Debrabandere, artistiek leider, stelde een litanie- en vesperdienst samen van de barokke componist Johann Caspar Ferdinand Fisher. Geniet van zijn Litanie van Loreto, alsook de compilatie van O Praise the Lord with One Consent van Georg Friedrich Händel.

Op 7 oktober werd een programma gebracht met barokmuziek van bij ons. Geniet van de impressies en de muziek die Krafft ons naliet.

black-arrow-down.gif
intro_home
next

Nog meer impressies vind je op ons YouTubekanaal.

  • YouTube

Herbeleef onze concerten ook binnenkort op Stingray Classica.

ENSEMBLE GLORIOSUS IN DE PERS

hr23_white.png

‘Ensemble Gloriosus doet componist Fischer (en God) alle eer aan’

“De litanieën van Fischer als aanhef gebracht met een eenvoudige rechtlijnigheid hadden eenzelfde kenmerk ook in de onderliggende structuur. Een gedragen voortschrijdende ritmiek en vastberaden flux in tempo en doorwerking van de thema’s kwamen tot uiting in de melodische lijnen nauwkeurig verweven met de structuur van het inhoudelijke gebed.[…] Met veel animo vertolkt door koor en orkest. Echt een vocale oproep tot sacraliteit […] een excellente voordracht in simultaan koorspel met orkest! […] Het geheel was een corpus firmum, eten en drinken tegelijkertijd.”

Bart Alexander, recensie presentatieconcert 3 september 2022, Kerk en Leven Gent

Ook door Klassiek Centraal wordt de muziek van Fischer geapprecieerd

https://klassiek-centraal.be/vlaams-ensemble-gloriosus-debuteerde-in-frankrijk/

pers
organisator Frank De Wolf.jpg

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN DE CONCERTEN, CD-RELEASES E.A. VAN ENSEMBLE GLORIOSUS?

hr_white.png

Raadpleeg hier de persartikels over ons gezelschap. En aarzel vooral niet om ons te contacteren voor meer informatie.

Nieuwsbrief
bottom of page