klassieke muziek

ARTIST IN RESIDENCE IN WAARDEVOLLE HISTORISCHE SETTINGS

arrow-down.gif
 

GENIETEN VAN SACRALE BAROKMUZIEK

hr23.png

Patrick Debrabandere is artist in residence in het Klein Begijnhof van Gent. En ook zijn nieuw muziekensemble vindt er nu een thuis om te zingen en te musiceren, om het publiek een totaalbeleving van vocale en instrumentale religieuze barokmuziek aan te bieden. En wel in de Onze-Lieve-Vrouw-Presentatiekerk, de barokke kerk van het Klein Begijnhof die tot het werelderfgoed behoort.

Zangers, musici en het decor versterken er elkaar; ze tillen elkaar naar een hoger niveau en nodigen het publiek uit om zich onder te dompelen in de luisterrijke sfeer en omgeving.

Daarnaast slaat Ensemble Gloriosus ook voorbij de landsgrenzen zijn vleugels uit. Het staat op de affiche van La Joyeuse Entrée, een muziekfestival dat deze zomer aan zijn eerste editie toe is in Montréal, Frankrijk.

black-arrow-down.gif
dirigeren patrick debrabandere overview.jpg

ONZE-LIEVE-VROUW-PRESENTATIEKERK KLEIN BEGIJNHOF GENT

hr23.png

Litanie en Vesperdienst van Fischer

O praise the Lord with one consent van Händel

Een nu eens ingetogen en dan weer feestelijk muzikaal programma, op 3 september 2022 gebracht door Ensemble Gloriosus o.l.v. Patrick Debrabandere in de Lange Violettestraat in Gent.

> webiste Klein Begijnhof Gent

Toegangsprijs:

15 euro VVK en 20 euro ADK

 

NIEUW FESTIVAL IN MONTRÉAL (FRANKRIJK) : LA JOYEUSE ENTRÉE

hr23.png
Festival La Joyeuse entrée Frankrijk

La Joyeuse Entrée is een gloednieuw tweedaags muziekfestival dat op 13 en 14 augustus 2022 georganiseerd wordt in de Franse Bourgognestreek.

Beleef er de sacrale barokmuziek van vocaal en instrumentaal Ensemble Gloriosus o.l.v. Patrick Debrabandere in het authentieke kader van de twaalfde-eeuwse romaans-gotische kerk Collégiale Notre-Dame de Montréal.

> facecook La Joyeuse Entrée

 

Toegangsprijs:

20 euro per concert

35 euro voor een combiticket

 
 
concert klassiek ensemble

BENIEUWD NAAR BEIDE MUZIKALE PROGRAMMA’S?

hr_white.png

Lees er alles over op deze website. Of contacteer ons: wij geven met plezier meer info en duiding.