top of page
Klein Begijnhof Gent Gloriosus.JPG

ARTIST IN RESIDENCE IN WAARDEVOLLE HISTORISCHE SETTINGS

arrow-down.gif

Copyright Lowie De Leeuw

intro_home

GENIETEN VAN SACRALE BAROKMUZIEK

hr23.png

Patrick Debrabandere is artist in residence in het Klein Begijnhof van Gent. En ook zijn nieuw muziekensemble vindt er nu een thuis om te zingen en te musiceren, om het publiek een totaalbeleving van vocale en instrumentale religieuze barokmuziek aan te bieden. En wel in de Onze-Lieve-Vrouw-Presentatiekerk, de barokke kerk van het Klein Begijnhof die tot het werelderfgoed behoort.

Zangers, musici en het decor versterken er elkaar; ze tillen elkaar naar een hoger niveau en nodigen het publiek uit om zich onder te dompelen in de luisterrijke sfeer en omgeving.

Daarnaast slaat Ensemble Gloriosus ook voorbij de landsgrenzen zijn vleugels uit. Het stond op de affiche van La Joyeuse Entrée, een muziekfestival op 13 en 14 augustus 2022, dat aan zijn eerste editie toe was in Montréal, Frankrijk, en waar ze zich ook artist in residence mogen noemen.

black-arrow-down.gif
dirigeren patrick debrabandere overview.jpg

HERBELEEF ONZE CONCERTEN!

> website Brava

ONZE-LIEVE-VROUW-PRESENTATIEKERK KLEIN BEGIJNHOF GENT

hr23.png

Op 3 september 2022 bracht Ensemble Gloriosus op deze ravissante locatie in hartje Gent een nu eens ingetogen en dan weer feestelijk muzikaal programma o.l.v. Patrick Debrabandere. Ze vertolkten er de Litanie- en vesperdienst van Fischer, feestelijk afgesloten met het anthem O Praise the Lord with One Consent van G. F. Händel.

Hier ziet u een videofragment van dit concert. Beluister meer fragmenten op ons YouTubekanaal.

> website Klein Begijnhof Gent

next

NIEUW FESTIVAL IN MONTRÉAL (FRANKRIJK) : LA JOYEUSE ENTRÉE

hr23.png

La Joyeuse Entrée is een gloednieuw tweedaags muziekfestival dat op 13 en 14 augustus 2022 georganiseerd werd in de Franse Bourgognestreek.

In het authentieke kader van de twaalfde-eeuwse romaans-gotische kerk Collégiale Notre-Dame de Montréal schonk het vocaal en instrumentaal Ensemble Gloriosus o.l.v. Patrick Debrabandere het publiek een unieke beleving van sacrale barokmuziek.

> facecook La Joyeuse Entrée

sopranen.jpg

BENIEUWD NAAR ONZE MUZIKALE PROGRAMMA’S?

hr_white.png

Lees er alles over op deze website. Of contacteer ons: wij geven met plezier meer info en duiding.

bottom of page